Laat stilzitten nou niet mijn sterkste punt zijn en je er bij vliegreizen er niet om heen kan. De eerste uurtjes zijn vaak goed door te komen, maar op een gegeven moment krijg ik toch de kriebels. Het lichaam verstijft, de luchtvochtigheid is laag, het lichaam zet op. Om gedurende reis je lichaam toch de nodige beweging te geven, hoop ik dat je met deze vijf simpele Yoga oefeningen fit het vliegtuig uit kan stappen.

Elke oefening kan je zo’n tien keer herhalen.

 1. Simpele Neck Stretch

  Een simpele nek stretch kan al heel veel doen voor die verstijfde spieren in je nek. Ga goed rechtop zitten en zet je linkerhand naast je of doe je hand onder je bovenbeen. Leg dan vervolgens je rechterhand over je hoofd heen en buig je hoofd met behulp van je hand naar je rechter schouder. Doe dit ook in tegengestelde richting.

 2. Torso Twist

  Van de stretch voor je nek gaan we verder met het bovenlichaam. Met de torso twist ga je ook rechtop in je stoel zitten en draai je het bovenlichaam naar rechts of links en pak je aan elke zijde steeds de stoelleuning voor 5 seconden vast.

 3. Open Chest Stretch

  De open chest stretch is een oefening die je misschien al automatisch doet, wanneer je lichaam wat stijft wordt als je zit. Het is dan ook een zeer effectieve oefening voor je rug, schouders en borst. Ga hierbij iets naar voor zitten in je stoel en zet beide voeten goed in de grond. Houd je navel in en duw je borst naar voren en schouders naar achteren. Maak na elke herhaling je rug ook weer hol. Zo pak je nog een minimale cat stretch mee.

 4. Warrior pose – Chair

  Ga ook bij deze oefening wat rechter op in je stoel zitten. Maak je lang en strek je linkerarm over je hoofd uit naar de rechterzijde. Herhaal de oefening links en rechts. Pas trouwens op dat je je buurman of vrouw zijn of haar ogen niet uitsteekt bij deze oefening…

 5. Pigeon Pose – Chair

  Gezien je in het vliegtuig zit en je daarom niet alle ruimte hebt, is dit een aangepaste versie van de pigeon pose. Wij vrouwen zitten vaak met onze benen over elkaar geslagen, wat over het algemeen al een ongezonde houding is. De bloedsomloop van het lichaam wordt geblokkeerd en op langere termijn, vooral als je zit, is dit niet bevordelijk. Bij deze oefening zet je eerst beide benen goed op de grond en vervolgens leg je je rechtervoet op je linkerbeen. Duw, voor een diepere stretch je rechterknie naar beneden. Doe dit ook in tegengestelde richting.


Comfy travels!